De juiste steen voor jouw project

Voor deze wedstrijd stelden we 5 categorieën samen op basis van 5 steensoorten, met één voor één prachtige kleuren. Hieronder kan je ze alle 5 bewonderen: Fierce Red, Shades of Grey, Natural Terra, Raw Earth en Bright White.

Je kan je project voor maximaal 2 categorieën indienen. Op het einde van de wedstrijd kiezen we per categorie één winnaar uit.

FIERCE RED

Stadswaag GTR

Formaat: 210x100x50
Kleur: Rood
Structuur: Handvorm
Afkomst: Nederland
Fabrikant: Steenfabriek Klinkers

Wanneer in een vlamoven het vuur vrij spel krijgt, dan levert dat bij deze rode handvorm gevelsteen een subtiel kleurenspel op variërend van oranjerode tot diepe rode kromgetrokken stenen.

Of hoe een vlamoven met deze gecontroleerde onvoorspelbaarheid een boeiende sortering oplevert.

SHADES OF GREY

RT 563

Formaat: 228x108x38
Kleur: licht grijs genuanceerd
Structuur: Wasserstrich
Afkomst: Denemarken
Fabrikant: Randers Tegl

Onze Scandinavische partner uit het noorden van Denemarken heeft voor ons deze licht grijze Wasserstrich gemaakt. Alwaar een slank formaat, deze keer met zeer subtiele nuances van licht naar middengrijs. Lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen: een Scandinavische buitengevel is een oase van rust. Less is absoluut more; het draait om de kunst van de eenvoud.

RAW EARTH

Siena 22

Formaat: 210x100x40
Kleur: Beige/aarde tinten
Structuur: Handvorm
Afkomst: Nederland
Fabrikant: Steenfabriek Vogelensangh

“Zoek 5 identieke stenen”- het zou een titel kunnen zijn van een nieuw keramisch spel. Deze sortering wordt gestookt in een ringoven: de unieke stapeling, gecombineerd met het vakmanschap van deze Nederlandse steenbakkers biedt dan ook de beste garantie op een levendig kleurenpalet.

NATURAL TERRA

Salerno 2021

Formaat: 210x100x50
Kleur: Bruin/Donker rood
Structuur: Wasserstrich
Afkomst: Nederland
Fabrikant: Engels baksteen

Wanneer subtiele nuances niet het doel zijn en het dus allemaal iets heftiger mag, dan is deze mix van 2 Wasserstrich stenen een interessante optie.

BRIGHT WHITE

Aura Smooth

Formaat: 240x100x40
Kleur: Wit
Structuur: Strengpers
Afkomst: Spanje
Fabrikant: Mora Ceramicas

Witte strengpers stenen zijn inmiddels een Europees verhaal geworden. Zo biedt deze Spaanse fabrikant uit Madrid, al jaren een breed assortiment aan in verschillende formaten. Het aanbod is groot, maar toch misten we het slanke speelse formaat van 240x90x40mm in dit verhaal. Daar is nu recent verandering in gekomen.

  • Twijfel je nog over je keuze? Plan een afspraak en kom ze in onze showroom bezichtigen. Plan je showroombezoek